Express Holidays

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Ζάκυνθος: Πάζλ σε φόντο τιρκουάζ

Τιρκουάζ νερά. Ξέφρενα πάρτι. Μοναδικά ηλιοβασιλέματα. Συγκλονιστική κουζίνα. Γραφικά χωριά. Resorts με μία πισίνα ανά πέντε μέτρα. Ανεξερεύνητη ενδοχώρα. Πόλη με κανονική ζωή, φτιαγμένη πρωτίστως για τους κατοίκους της, δευτερευόντως για τους τουρίστες. Αυθεντικός αγροτουρισμός. Ψαγμένα jazz bars. Υπαίθριες pub που λένε ακόμα τη βότκα πορτοκάλι “screw driver”, σαν να μην πέρασε μια μέρα από τα τιμημένα 80s.

Top-10 βουτιές 

* Από το καραβάκι, που ξεκινά από τον Άγιο Νικόλαο Βολιμών ή το Πόρτο Βρώμη, στο Ναυάγιο. Ναι, είναι υπέρ-προβεβλημένο, υπέρ-τουριστικό και υπέρ-κλισέ. Αλλά δικαίως: γιατί το χρώμα των νερών του είναι εξωπραγματικά τιρκουάζ, η άμμος του κατάλευκη και οι θεόρατοι βράχοι που το περικλείουν σχεδόν απόκοσμοι. Ξυπνήστε νωρίς, κι ελάτε πριν τις 11.00, για δύο λόγους: πρώτον, για να αποφύγετε την κοσμοσυρροή και δεύτερον για να δείτε τους υπέροχους χρωματισμούς που δημιουργούν οι πρωινές ακτίνες του ήλιου, εκείνους που βλέπετε στις αφίσες των ταξιδιωτικών γραφείων και σκέφτεστε ότι πρέπει να είναι ψηφιακά επεξεργασμένοι. Δεν είναι.

* Στην απέραντη αμμουδιά του Γέρακα, όπου φτιάχνει η θαλάσσια χελώνα Caretta Caretta τις φωλιές της. Θα ενημερωθείτε σχετικά με τα συμπαθέστατα τετράποδα από τους εθελοντές του Θαλάσσιου Πάρκου στην είσοδο της παραλίας, θα περπατήσετε με προσοχή, μακριά από τη σηματοδότηση των φωλιών τους, και θα μείνετε μέχρι τις 19.00 το απόγευμα, οπότε η παραλία κλείνει, για να αφήσει τους μόνιμους κατοίκους της στην ησυχία τους.

* Από τα βράχια στα καταπράσινα νερά του Πόρτο Λιμνιώνα. Ένας κολπίσκος τόσο κλειστός που θυμίζει φιόρδ, μερικές σπηλιές που προσφέρονται για εξερευνήσεις στο άνοιγμά του, καμία απολύτως αξιοποίηση –βλέπε πλαστικοποίηση– πέρα από ένα συμπαθέστατο ταβερνάκι μερικά σκαλιά πάνω από την παραλία. Ο παράδεισος του φυσιολάτρη.

* Στο εξίσου φιόρδ-ικό Πόρτο Βρώμη, με τα τιρκουάζ νερά που ελίσσονται ανάμεσα σε ψηλά, σκεπασμένα από πεύκα βράχια, για να καταλήξουν σε μια μικρή παραλία με λευκή άμμο.

* Στο εξωτικό Μαραθονήσι, στον Κόλπο του Λαγανά, με την άμμο την τόσο ανοιχτόχρωμη που μοιάζει σχεδόν λευκή και τα διάφανα, γαλάζια νερά. Θα έρθετε είτε με βαρκάκι από τη Λίμνη Κεριού, είτε νοικιάζοντας το δικό σας μικρό εξωλέμβιο, προς περίπου 30 ευρώ για λίγες ώρες, από την παραλία του Λαγανά. Όσο και αν σας συνεπάρει η εμπειρία της εικοσάλεπτης οδήγησης, μην αμελήσετε να κοιτάτε κάτω: οι πιθανότητες να δείτε χελωνάκια να κολυμπούν αμέριμνα είναι με το μέρος σας.

* Στα θειούχα Ξύγκια, το νερό των οποίων –εκτός από φαντασμαγορικά τιρκουάζ– είναι και ιαματικό, χάρη στις πηγές που αναβλύζουν στις σπηλιές ακριβώς δίπλα στην παραλία.

* Στα εξωτικά, γαλαζοπράσινα νερά της σχεδόν ερημικής Μαραθίας, με τα κατάλευκα βότσαλα και το πράσινο που φτάνει σχεδόν μέχρι το κύμα.

* Στα μεγάλα βάθη, με μπουκάλες, αναπνευστήρες και όλο τον σχετικό εξοπλισμό, στη Λίμνη Κεριού, όπου λειτουργούν και σχολές καταδύσεων για την πρώτη σας επαφή με το απέραντο τιρκουάζ του ιόνιου βυθού.

* Στα κρυστάλλινα νερά της happy αμμουδιάς του Πόρτο Ζόρο. Ιδανική για όσους αγαπούν το all day fun των beach bars, θα σας κρατήσει όλη μέρα με finger food και upbeat μουσικές από τα ηχεία του Porto Azzuro Beach Bar, το οποίο διοργανώνει σχεδόν καθημερινά parties και events με guest DJs. Στη νότια άκρη της παραλίας, οι γλίνες προσφέρονται για φυσικά λασπόλουτρα που θα ζήλευε και το πιο εξελιγμένο spa.

* Από τη σανίδα του windsurf στα νερά των Αλυκών. Η αγαπημένη των windsurfers παραλία του νησιού είναι μια μεγάλη αμμουδιά με υπέροχα, τιρκουάζ νερά και αμέτρητες ευκαιρίες για beach και water sports, αν βαριέστε την ξαπλώστρα. Η φυσική συνέχειά της, το Αμμούδι, έχει την ίδια χρυσαφένια άμμο, με περισσότερη ησυχία.

Για πληροφορίες/κρατήσεις επικοινωνήστε στο info@expressholidays.gr
ή στο 210 6752300
Πηγή: www.in2life.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover