Express Holidays

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Πεκίνο: Βιτρίνα της νέας Κίνας

Είναι με βεβαιότητα η πόλη που φέτος συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλου του πλανήτη - και όχι μόνο λόγω Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς αυτοί είναι μόνο η αφορμή για να γνωριστούμε καλύτερα με την ανερχόμενη δύναμη του πλανήτη.

Πάνω από 12.000.000 ο πληθυσμός της πόλης, που η έκτασή της είναι ανάλογη του Βελγίου, το Πεκίνο ή Μπεϊτσίνγκ στα Πινγίν, την επίσημη γραφή, είναι από τις τουριστικότερες του πλανήτη, για τα μνημεία εκείνα που -τι ειρωνεία- η δεκάχρονη Πολιτιστική Επανάσταση προσπάθησε σκληρά να καταστρέψει. Πού να φανταζόταν ο Λιν Μπιάο το 1964 όταν συγκέντρωνε τις σκέψεις του Μάο Τσε Τουνγκ για τη ζωή, το στρατό, τους αγρότες και την τέχνη ότι, από «ευαγγέλιο» των Ερυθροφρουρών και απόδειξη πίστης και αφοσίωσης στο πρόσωπο του Μεγάλου Τιμονιέρη, το «Κόκκινο Βιβλίο» θα γινόταν μπεστ σέλερ τουριστικό σουβενίρ.



Επισκεφθείτε τον Ζωολογικό Κήπο

Από το 1908, ο παλαιότερος κήπος της δυναστείας των Μινγκ έδωσε τη θέση του στον ζωολογικό κήπο, λίγα χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το κέντρο του Πεκίνου. Τις Κυριακές επικρατεί το αδιαχώρητο, καθώς εκατοντάδες οικογένειες με τα παιδιά τους συνωστίζονται εκεί. Πάνω από 400 είδη ζώων επιβιώνουν στον μεγαλύτερο ζωολογικό κήπο της χώρας. Αξίζει να επισκεφθείτε τις πτέρυγες με τα λιοντάρια, τις τίγρεις, τη λευκή τίγρη της Βεγγάλης, τη λευκή λεοπάρδαλη, τις αρκούδες, τους ελέφαντες, τους αλιγάτορες του Γιανγκτσέ και κυρίως την πτέρυγα με τα ντροπαλά χαριτωμένα πάντα που προσελκύουν τους περισσότερους επισκέπτες. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται και το μεγάλο ενυδρείο, ενώ εκεί κοντά είναι το πλανητάριο και το Εκθεσιακό Κέντρο του Πεκίνου.


Πηγή: www.kathimerini.gr
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο info@expressholidays.gr ή στο 210 6752300

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover