Express Holidays

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Βόρεια Εύβοια, η όαση δίπλα σας

Η επίσκεψη στην Βόρεια Εύβοια επιφυλάσσει έναν καταιγισμό των αισθήσεων με μυρωδιές της γης, αλμυρές γεύσεις της θάλασσας, εικόνες ζωγραφισμένες από τη φύση, ήχους μιας απόλυτης ηρεμίας και απτές απολαύσεις. Και ναι, ο παράδεισος είναι κοντά. Και διαθέτει τόσες εκπλήξεις στην ενδοχώρα του όσες και στις αμμουδιές του.


Θα αναζητήσετε την Αγία Άννα. Θα την βρείτε χτισμένη στις παρυφές του λόφου Κάτσαρη με θέα το καταγάλανο Αιγαίο, περιστοιχισμένη από μεγάλα πεύκα, κυπαρίσσια, αιωνόβια πλατάνια και ελιές. Οι ιστοριοδίφες θα κατευθυνθείτε στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης. Οι υπόλοιποι στην δημοφιλή παραλία της Αγίας Άννας, την Αγκάλη, από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες αμμουδιές της Εύβοιας με πεντακάθαρα νερά και πολλούς φυσικούς κόλπους.



Οι καταρράκτες της Δρυμώνας δεν είναι μακριά από την Αγία Άννα, με νερά ναι μεν πολύ κρύα αλλά με βάθρες που δελεάζουν για ατελείωτες βουτιές. Όσο για την πρόσβαση, δε θα χρειαστεί να κουραστείτε καθώς έχει δημιουργηθεί ειδική διαδρομή. Στην είσοδο του μονοπατιού υπάρχει και μικρή έκθεση τοπικών φυτών και απολιθωμάτων.

Τα καλύτερα δεν τα έχουμε ανακαλύψει ακόμα. Και είναι τόσο κοντά που θα μπείτε στον πειρασμό να τα βρείτε εσείς. Επισκεφθείτε το www.expressholidays.gr και κάντε τις διακοπές των ονείρων σας!

Πηγή: i-live.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover