Express Holidays

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Αλόννησος: Θάλασσα σε φόντο πράσινο

«Θαλασσονήσι», από το αλς και νήσος, ονόμασαν οι αρχαίοι Έλληνες την Αλόννησο. Και της έμεινε. Απλοϊκό; Απλοϊκό. Δεν υπάρχουν και νησιά της στεριάς, άλλωστε.

 Της ταιριάζει, όμως. Διαθέτει και το προνόμιο να αποτελεί το σημείο εισόδου του μεγαλύτερου θαλάσσιου πάρκου στην Ευρώπη, του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Βορείων Σποράδων, περισσότερο γνωστού ως μόνιμη κατοικία της γλυκύτατης μεσογειακής φώκιας Monachus Monachus.

Οι εξωτικές παραλίες της, με τα πεύκα να φτάνουν μέχρι το νερό, τα κατάφυτα δάση της, τα μονοπάτια που τα διασχίζουν, οι γραφικοί οικισμοί της και τα μοναδικά τοπία θα σας αποζημιώσουν. Το πλοίο δένει στο Πατητήρι, λιμάνι και μεγαλύτερο οικισμό του νησιού, απ’ όπου ξεκινά και η κύρια οδική αρτηρία που διατρέχει την Αλόννησο σα ραχοκοκαλιά –πλην αυτής, ελάχιστοι δρόμοι είναι τσιμεντένιοι.

Τον τίτλο του δυνατού σημείου του νησιού θα μπορούσαν να κλέψουν από τη Χώρα μόνο οι παραλίες. Βοτσαλωτές σχεδόν στο σύνολό τους με τα πεύκα να ακουμπούν στα κρυστάλλινα νερά, δίνοντάς τους το εξωτικό πράσινο χρώμα που παραπέμπει στις παραλίες του Ιονίου. Οι επιλογές αμέτρητες: από το δημοφιλή Άγιο Δημήτριο, μια «γλώσσα» βοτσαλωτής στεριάς μέσα σε μια εντελώς διάφανη θάλασσα, και την πανέμορφη Μηλιά, στο μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας Κοκκινόκαστρο, με το βαθυκόκκινο βράχο που μοιάζει να βουτά στα νερά του, τα πιο low profile Γυάλια, Τσουκαλιά και Μικρό Μουρτιά και την «κρυμμένη» Μεγάλη Άμμο.

Πηγή: travel.in2life.gr
Για τη διαμονή σας επισκεφθείτε το www.expressholidays.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover