Express Holidays

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

5 σημαντικοί λόγοι για να κάνετε τις διακοπές σας στην Κέρκυρα

ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ
Δεν υπάρχει ντόπιος που να μην λατρεύει τον προστάτη του νησιού και επισκέπτης που να μην έχει επισκεφθεί το ναό του, με το πυργοειδές καμπαναριό και τα λείψανά του. Η εκκλησία του Άγιου Σπυρίδωνα, στην ομώνυμη, κάθετη στο Λιστόν, οδό, γιορτάζει κάθε 12 Δεκεμβρίου, ενώ 4 φορές το χρόνο πραγματοποιεί λιτανεία του ιερού σκηνώματος , συνοδεία των Φιλαρμονικών της Κέρκυρας.

ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ
«Κέρκυρα, Κέρκυρα με το Ποντικονήσι»…Και ποιος δεν έχει τραγουδήσει αυτούς τους στίχους! Τέσσερα χλμ. νότια της πόλης, 2 κομμάτια γης «επιπλέουν» στη λιμνοθάλασσα Χαλκιοπούλου. Το Ποντικονήσι και το παρακείμενο «ταίρι» του, η Παναγία των Βλαχερνών, συγκεντρώνουν τα βλέμματα και… κλέβουν επάξια τα κλικ της φωτογραφικής σας μηχανής!



ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ
Μια βόλτα στο Παλαιό Φρούριο, στην άκρη της Σπιανάδας, επιβάλλεται! Αφιερώστε του χρόνο, χαθείτε στις σκοτεινές στοές και τους διαδρόμους του κι ανεβείτε έως το ψηλότερο σημείο του, για να απαθανατίσετε την πανέμορφη θέα στη Σπιανάδα και το Λιστόν! (Ώρες λειτουργίας: 07:30-19:30, Τιμή: €4, €2 φοιτητικό, τηλ. 26610 48310)

ΝΕΟ ΦΡΟΥΡΙΟ
Στα ΒΔ της πόλης της Κέρκυρας, πάνω από το Παλιό Λιμάνι, το Νέο Φρούριο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία του νησιού. Εκτός από μια βόλτα στους εσωτερικούς χώρους του, σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα το New Fortress Cafe, που βρίσκεται στην κορυφή του και προσφέρει συναρπαστική πανοραμική άποψη της Παλιάς Πόλης! (Ώρες λειτουργίας: 09:00-21:00, Είσοδος: €3, τηλ. 26610 27370)


Για τη διαμονή σας φροντίζουμε εμείς: www.expressholidays.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover