Express Holidays

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Ταξίδι: Μέθανα, μία ιδιαίτερη χερσόνησος


Πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα συνηθισμένο νησί όπως όλα τα άλλα. Στην ουσία όμως πρόκειται για χερσόνησο του Σαρωνικού εξαιτίας της στενής λωρίδας γης που τη συνδέει με τη Πελοπόννησο. Τα Μέθανα βρίσκονται ανάμεσα στην Αίγινα και τον Πόρο και είναι γνωστά από την αρχαιότητα για τα ηφαιστεικά φαινόμενα και τις ιαματικές θεραπευτικές πηγές. Είναι μία από τις πιο γνωστές λουτροπόλεις της χώρας μας καθώς στα ιαματικά λουτρά της περιοχής συρρέει πλήθος επισκεπτών για τη θεραπεία πολλών παθήσεων αλλά και γενικότερα την αναζωογόνηση του οργανισμού.



Επίσης μπορείτε να απολαύσετε μία ξεχωριστή φυσική θαλασσοθεραπεία καθώς τα νερά των ιαματικών πηγών καταλήγουν στη θάλασσα και η ανάμειξή τους με το θαλασσινό νερό έχει ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία.

Τα Μέθανα συγκεντρώνουν πολλά και ενδιαφέροντα αξιοθέατα. Έτσι αξίζει να δείτε το νησάκι με το μικρό ξωκκλήσι των Αγίων Αναργύρων μπροστά από το λιμάνι των Μεθάνων, το μεγαλοπρεπές παραδοσιακό οικοδόμημα του υδροθεραπευτηρίου με την καταγάλανη λίμνη και τα θερμομεταλλικά νερά που σχηματίζεται μπροστά του, τον Κοκκινοβράχο με την όμορφη παραλία του Λιμνιώνα.

Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε το εντυπωσιακό ηφαιστειακό τοπίο κοντά στο χωριό Καημένη Χώρα, το λιμανάκι στο Βαθύ και τα ερείπια της Ακρόπολης των αρχαίων Μεθάνων που βρίσκονται στο λόφο του Παλαιοκάστρου. Ακόμη υπάρχει το Σπήλαιο των Περιστεριών το οποίο ανακαλύφθηκε το 1973 και καταλήγει σε τρεις θαλάμους καλυμμένους με νερό.

Όσον αφορά στις παραλίες υπάρχουν αρκετές οργανωμένες και μη πολυσύχναστες ή ερημικές. Στην πόλη των Μεθάνων υπάρχει η οργανωμένη παραλία του Λιμνιώνα με γαλαζοπράσινα νερά τα οποία συνδυάζονται με κατάφυτο περιβάλλον. Στη βόρεια πλευρά υπάρχουν οι παραλίες Φωφλάκα στους Αγίους Θεοδώρους, του Αγίου Γεωργίουκαι του Αγίου Νικολάου Παλαιών Λουτρών ενώ στην ανατολική ακτογραμμή υπάρχει η παραλία Αλμύρα στο Βαθύ.

Στα Μέθανα μπορείτε να πάτε ακτοπλοικώς από το λιμάνι του Πειραιά αλλά και οδικώς μέσω Επιδαύρου. Γενικά θα ξεκουραστείτε και θα χαλαρώσετε αφου εκπέμπουν μία αυθεντική γοητεία που μαγνητίζει τον επισκέπτη που θέλει να περάσει όμορφες στιγμές μακριά απο πολύβουους τουριστικούς προορισμούς.

Η άνετη και ευχάριστη διαμονή σας, στα χέρια μας: www.expressholidays.gr



Πηγή: www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover