Express Holidays

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Τιτικάκα- Περού: Η λίμνη του φωτός

Με 170 χλμ. μήκος και 60 χλμ. πλάτος, η Τιτικάκα έχει πολλές μοναδικές αρετές: το εκτυφλωτικό φως που λούζει τα βαθιά νερά της, τον απέραντο ορίζοντα, τα χωριά και τα νησιά της, όπου αγωνίζεται να επιβιώσει ο περουβιανός πολιτισμός...Στα 3.820 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, εκεί όπου οι μυστηριώδεις Ανδεις συναντούν το τεράστιο αλτιπλάνο του Περού, η Τιτικάκα είχε για χρόνια τη φήμη της πιο υψηλής πλεύσιμης λίμνης στον κόσμο - αυτό οφείλεται μόνο στο ότι άλλες, πιο ψηλά τοποθετημένες, λίμνες είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό.

 Ανήκοντας κυρίως στο Περού (το νοτιοανατολικό τμήμα ανήκει στη Βολιβία), θεωρείται το λίκνο του περουβιανού πολιτισμού. Τεράστιες πυραμίδες μαρτυρούν την κατοίκηση της περιοχής από το 200 π.Χ., ενώ, μεταγενέστερα, ο πολιτισμός των Τιαχουανάκο και οι πολεμικές φυλές των Κόγια και των Αϊμάρα έρχονται για να παραμεριστούν από τους πανίσχυρους Ινκα.

Που θα φάτε:
Θα χορτάσετε στο «όρθιο» με καλαμπόκια, ψωμάκια και τηγανίτες με λαχανικά, κρέας και αυγό. Σπεσιαλιτέ είναι το τηγανητό κρέας με κρεμμύδια, ντομάτες και πατάτες, σερβιρισμένο με ρύζι. Τα ψάρια, όπως η πέστροφα, σοτάρονται με λεμόνι, τσίλι και κρεμμύδια. Δοκιμάστε το κρέας του αλπακά και τις σαλάτες με αβοκάντο. Πιείτε φρέσκους χυμούς της ζούγκλας.

• Για μοναδική ατμόσφαιρα και εξυπηρέτηση προτιμήστε το La Casona.
• Για αλπακά με ψητά μήλα θα πάτε στο Ukuku's
• Για πέστροφα με γλυκοπατάτα και μουσική στο ρουστίκ Apu Salkantay.
• Τέλος, για φιούζιον γεύσεις των Ανδεων λειτουργεί το εστιατόριο-γκαλερί La Cayma.

Ανακαλύψτε νέους προορισμούς: www.expressholidays.gr


Πηγή: www.kathimerini.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover