Express Holidays

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Μεσολόγγι: Στα ήρεμα νερά της λιμνοθάλασσας

Η ιστορική πόλη της Αιτωλοακαρνανίας μπορεί να μην είναι τουριστικά ανεπτυγμένη, αλλά έχει να προσφέρει μοναδική φυσική ομορφιά και... νόστιμη φιλοξενία στον επισκέπτη που αναζητάει διαφυγή από τα τετριμμένα των κοντινών προορισμών. Tο Μεσολόγγι αξίζει από κάθε άποψη και την προσοχή και το χρόνο σας. Μια πόλη που εξακολουθεί να είναι ζωντανή, με λιγότερους βέβαια φοιτητές, οι οποίοι ωστόσο, υπολογίζοντας σε απόλυτους αριθμούς -όπως μας διαβεβαίωσαν ντόπιοι- δεν είναι και τόσο λιγότεροι... Μια πόλη που προσφέρει στον επισκέπτη υπέροχες γεύσεις και μυρωδιές και ιδιαίτερες εικόνες.
Που θα φάτε:

Στο Μεσολόγγι θα φάτε εξαιρετικά. Δική μας πρόταση, μια και βρεθήκατε τόσο κοντά στη λιμνοθάλασσα, να απολαύσετε όσο το δυνατόν περισσότερους θαλασσινούς μεζέδες. Δεν θα έχετε συχνά την ευκαιρία να γευθείτε αυθεντικό αυγοτάραχο Μεσολογγίου, μικρές (λήγδες), μεσαίες (μαρδοπούλες) και μεγάλες τσιπούρες, ούτε χέλια ή σπάρους πεντανόστιμους!

Στο κέντρο της πόλης, πεζοδρομημένο σε μεγάλο βαθμό, θα συναντήσετε αρκετά εξαιρετικά μεζεδοπωλεία. Κορυφαίους μεζέδες φάγαμε στον Δημητρούκα (Ραζηκώτσικα 11), ενώ πολύ καλά λόγια ακούσαμε και για το μεζεδοπωλείο Πρώτων Βοηθειών. Επίσης, για ψάρια και θαλασσινά, μπορείτε να κατευθυνθείτε στις ταβέρνες Ηλιοβασίλεμα και Αλυκές της Τουρλίδας, κατά προτίμηση το καλοκαίρι. Μέσα στην πόλη, μια λίγο πιο «κυριλέ» πρόταση είναι το Αρχοντικό, όπου σερβίρονται τα πάντα (μαγειρευτά και ψητά, κρεατικά, θαλασσινά και αρκετά ζυμαρικά) φροντισμένα και καλομαγειρεμένα.

Το ίδιο θα πούμε και για το Ράδιο Μέγαρο, το οποίο μάλιστα παραμένει ανοιχτό όλο το εικοσιτετράωρο. Τέλος, έξω από την πόλη και συγκεκριμένα στο Ευηνοχώρι, μας πρότειναν -ανεπιφύλακτα- για ψητά κρέατα τον Μαντουβάλα, τον οποίο θα βρείτε ανοιχτό τις βραδινές ώρες. Στον Αγιο Θωμά, δίπλα στο Μεσολόγγι, μπορείτε να φάτε στην Αλίκυρνα και στον Δημητρούκα (ή Παντόφλα!), όπως επίσης και στο καφενείο - ταβέρνα Σπυράκος, όπου μας κατεύθυνε η μυρωδιά ενός νοστιμότατου χοιρινού στη σούβλα. Στα δε Ελληνικά θα βρείτε μια ωραιότατη παραδοσιακή ταβέρνα που ονομάζεται Κατώι.
Το Express Holidays σας πηγαίνει παντού.

Πηγή: www.kathimerini.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover