Express Holidays

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Ταξίδι στην γραφική Άνδρο


Η ΄Ανδρος είναι το βορειότερο νησί του κυκλαδικού συμπλέγματος και ένα απο τα πιο γραφικά μέρη της Ελλάδας. Απέχει δυόμισι ώρες με συμβατικό πλοίο από τη Ραφήνα και θεωρείται ιδανικός προορισμός για διήμερες εξορμήσεις , αλλά και για διακοπές μεγαλύτερης διάρκειας. Διαθέτει καταπληκτικές παραλίες , εντυπωσιακά αξιοθέατα, γραφικούς παραθαλλάσσιους και ορεινούς οικισμούς , ποτάμια και πηγές. Το κεντρικό λιμάνι της Άνδρου είναι το Γαύριο, που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού, ενώ σε κοντινή απόσταση είναι το Μπατσί , το δημοφιλέστερο τουριστικό θέρετρο του νησιού που είναι κτισμένο αμφιθεατρικά γύρω απο τον ομώνυμο κόλπο.

Πρόκειται για το πιο κατάφυτο νησί των Κυκλάδων και διαθέτει πλούσια βλάστηση που αποτελείται από βελανιδιές, πλατάνια, ελιές, καρυδιές και λεμονιές. Επίσης φημίζεται για τις πηγές της αφου εκεί συσκευάζονται πολλά μεταλλικά νερά τα οποία διανέμονται σε όλη την Ελλάδα. Η παράδοση και η κουλτούρα του νησιού είναι συνυφασμένες με την τέχνη οπότε σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε ορισμένα απο τα μουσεία που διαθέτει για να ανακαλύψετε το συναρπαστικό παρελθόν του τόπου και να πάρετε μια γεύση από το ελληνικό πολιτισμικό και καλλιτεχνικό υπόβαθρο.

Έτσι μπορείτε να πάτε στο Αρχαιολογικό Μουσείο , στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης που φιλοξενεί την μοναδική μόνιμη συλλογή του καθώς και άλλες περιοδικές εκθέσεις και φυσικά το Ναυτικό Μουσείο που περιλαμβάνει μια εκτεταμένη συλλογή αντικειμένων σχετικών με την ναυτική παράδοση. Η Χώρα είναι μία πανέμορφη περιοχή με μεγάλες πλατείες , νεοκλασικά κτίρια και κομψά αρχοντικά που την καθιστούν ιδανική για ανέμελες απογευματινές βόλτες.


Το καρναβάλι του Γαυρίου τις τελευταίες μέρες της Αποκριάς είναι μία γιορτή που δεν πρέπει να χάσετε , εάν βρεθείτε στην Άνδρο το χειμώνα. Αντίθετα τα ΄΄Γαυριώτικα΄΄είναι η κορυφαία εκδήλωση του καλοκαιριού. Περιλαμβάνουν αθλητικούς αγώνες , εκθέσεις λαϊκής τέχνης και λαϊκές εκδηλώσεις στην παραλία του Γαυρίου με κρασί, κακαβιά και φουρτάλια (ομελέτα με τοπικό λουκάνικο).

Μην ξεχάσετε επίσης να δοκιμάσετε παραδοσιακά ανδριώτικα γλυκά, όπως αμυγδαλωτά, καλτσούνια και παστέλι. Εάν έχετε αυτοκίνητο μαζί σας ή νοικιάσετε ένα στο νησί , σας προτείνουμε να εξερευνήσετε τις όμορφες παραλίες Ξυλοκαρύδα, Κυπρί, Ψιλή Άμμο , Φελλός και το Πήδημα της Γριάς , δίπλα στο Κόρθι. Εμείς σας ευχόμαστε καλό ταξίδι και καλή διαμονή στην όμορφη Άνδρο.


Επιλέξτε εσείς την διαμονή σας: www.expressholidays.gr



Πηγή: www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover