Express Holidays

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Ξεκούραστες διακοπές, ήσυχα σοκάκια, απέραντες αμμουδιές, απίθανα παραδοσιακά εδέσματα


Η Ηρακλειά είναι ένα μικρό πανέμορφο νησάκι που ανήκει στο σύμπλεγμα των μικρών Ανατολικών Κυκλάδων. Βρίσκεται ανάμεσα στην Ίο και τη Νάξο και προσφέρεται για ήρεμες διακοπές και απόλυτη χαλάρωση. Η έλλειψη κοσμοπολίτικης ζωής αλλά και τα ήσυχα σοκάκια του νησιού δίνουν μία αίσθηση απόλυτης γαλήνης σε όσους την επισκέπτονται. Έχει δύο οικισμούς ,τον Άγιο Γεώργιο που είναι και το λιμάνι του νησιού και την Ηρακλειά ή Χώρα.
Κατά την παραμονή σας στο νησί αξίζει να επισκεφθείτε το σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη το οποίο διαθέτει πλούσιο διάκοσμο από σταλακτίτες, σταλαγμίτες και αποτελεί το μεγαλύτερο σπήλαιο των Κυκλάδων. Άλλα αξιοθέατα συνιστούν ο όρμος Μέριχας που περιβάλλεται από κατακόρυφους βράχους με ύψος περισσότερο από 100 μέτρα, το Κάστρο του Λιβαδιού που είναι φρούριο της ελληνιστικής περιόδου καθώς και η κορυφή του λόφου «Πάπας» από όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει τη θέα όλων των νησιών και βραχονησίδων που βρίσκονται γύρω και πέρα από το νησί.

Στην Ηρακλειά θα κολυμπήσετε σε καθαρές παραλίες και θα απολαύσετε τον ήλιο,τις απέραντες αμμουδιές και τις ομορφιές της φύσης.

Οι ακτές εναλάσσονται απο ήπιες αμμώδεις ,σε ακτές με βότσαλα, χαμηλές βραχώδεις μέχρι απότομες και απόκρημνες. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον Άγιο Γεώργιο, το Λιβάδι, την Βορεινή Σπηλιά, την Αλιμιά , το Τουρκοπήγαδο, τον Καρβουνόλακο, το Αμμούδι του Μέριχα, τον Καθρέπτη, τον Στρογγυλό κ.α.

Επίσης μπορείτε να απολαύσετε παραδοσιακά εδέσματα όπως φάβα, ποικιλία από τυριά και θυμαρίσιο μέλι και φυσικά ντόπιες συνταγές με κατσίκι, αρνί και χοιρινό. Για όσους αγαπούν τις καταδύσεις το νησί προσφέρεται για εξερεύνηση του θαυμαστού βυθού του. Η γοητευτική και πανέμορφη Ηρακλειά σας περιμένει!

Για κρατήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: www.expressholidays.gr


Πηγή: www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover