Express Holidays

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Κέρκυρα: Οι καταρράκτες στη Μπενίτσα


Μία Kυριακάτικη ημέρα στους καταρράκτες του παλιού υδρογείου στην Μπενίτσα.
Ναι! Υπάρχουν καταρράκτες! Εκτός από τα υπόγεια ύδατα… υπάρχουν και επιφανειακά ύδατα που πηγάζουν από το χωριό του Σταυρού. Το μέρος είναι μαγευτικό και η βλάστηση οργιαστική...
Ο επισκέπτης χάνει την αίσθηση του τόπου και νομίζει ότι βρίσκετε "κάπου αλλού"! Και όμως βρίσκετε στην Κέρκυρα! Μπορείτε ακόμα να επισκεφτείτε τους καταρράκτες και να τους θαυμάσετε από το φυσικό μπαλκόνι του Αγίου Νικολάου της Πέτρας.

Ανεβείτε από το παλιό παραδοσιακό μονοπάτι της Μπενίτσας, προς τα επάνω… ή κατεβείτε από το χωριό του Σταυρού, μπαίνοντας στο ίδιο μονοπάτι από το σημείο "Κογεβίνα – Κατωπήγαδο"! Μετά τα τελευταία έντονα καιρικά φαινόμενα, το μονοπάτι, κοντά στο υδραγωγείο παρουσιάζει λίγα προβλήματα. Κυρίως από ένα παλιό κτίσμα που κατέρρευσε… Ωστόσο, με την έγκαιρη επέμβαση των αρμοδίων, πιστεύω να είναι έτοιμο να δεχτεί τους ξένους φίλους περιπατητές… που έρχονται για να περπατήσουν στο νησί μας. Εμείς, οι Έλληνες περιπατητές όμως, είμαστε μαθημένοι στις αναποδιές...Οπότε… πάρτε τους φίλους και την οικογένεια σας και επισκεφτείτε τους Καταρράκτες προτού στερέψει το νερό.
Προλάβετε!
Για κρατήσεις επικοινωνήστε μαζί μας

Πηγή: www.ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover