Express Holidays

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Γνωρίζοντας την Ζάκυνθο

Στην πόλη μπορείτε να περπατήσετε στην ιστορική πλατεία του Αγίου Μάρκου και να επισκεφτείτε το μουσείο Σολωμός & Κάλβος το οποίο είναι και το Μαυσωλείο τους. Υπάρχουν χειρόγραφα έγγραφα από την ανώτερη τάξη του νησιού μαζί με τις σφραγίδες τους. Δίπλα στην πλατεία Σολωμού με όλα τα νεοκλασικά κτίρια μπορείτε να επισκεφτείτε το Βυζαντινό μουσείο και να θαυμάστε τις παλιές εικόνες και τις τοιχογραφίες που επέζησαν από τις μεσαιωνικές εκκλησίες οι οποίες καταστράφηκαν από τους σεισμούς του 1953. Ανάμεσα στους βράχους και στην άσπρη αμμουδιά με το γαλάζο-τιρκουάζ νερό, κατά τη διάρκεια της ημέρας η θαλάσσια χελώνα Καρέτα-Καρέτα βρίσκει καταφύγιο για να γεννήσει. Στις παραλίες του Λαγανά (8χμ) και Γέρακα (17χμ) έρχονται κάθε χρόνο και βγαίνουν έξω την νύχτα για να γεννήσουν τα αυγά τους.



Τα χωριά στο βουνό (Κερί, Λιθάκια, Μαχαιράδο, Κοιλωμένο) είναι διάσημα για την πραγματική Ζακυνθινή τους φιλοξενία, σίγουρα θα απολαύσετε την τοπική κουζίνα και αναμφίβολα το παραδοσιακό κρασί. Τα τοπικά πιάτα, το τυρί και τα ξεχωριστά γλυκά αλλά περισσότερο από όλα το μαντολάτο της περιοχής θα το θυμάστε για πολύ καιρό. Πανσέτα, λαδοτύρι, χοιρομέρι, μαντολάτο & παστέλι είναι μερικές από τις γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσετε όταν έρθετε εδώ. Το Μοναστήρι είναι ένα άλλο ενδιαφέρον μέρος που δεν θα πρέπει να ξεχάσετε. Εδώ η ιστορία και η λατρεία μαζί με τον ειδικό Ζακυνθινό τρόπο θα σας μεταφέρουν σε μια άλλη διάσταση. Οι τοιχογραφίες, οι παλιές εικόνες δείνουν μια βασιλική απλότητα.

Σε αυτό το νησί όλα είναι διαφορετικά, η ιστορία της μουσικής ακούγεται στις ταβέρνες, τα παραδοσιακά οινοποιεία, οι σταλακτίτες και οι Μπλε Σπηλιές, η θέα του βυθισμένου Ναυάγιου στην άμμο, η σπηλιά του Αγίου Δαμιανού και τόσα άλλα που θα ανακαλύψετε και μόνοι σας.

Πηγή: www.zanteweb.gr
Για κρατήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: www.expressholidays.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover