Express Holidays

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Οι πανέμορφες παραλίες της Ίου


Η Ίος έχει προικιστεί από τη φύση με πάνω από 33 μικρές και μεγάλες παραλίες, όλες σχεδόν με καταπληκτική ψιλή και χρυσή άμμο. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι από τα 86 χιλιόμετρα ακτογραμμής της, τα 32 είναι αμμουδιές. Ο επισκέπτης του νησιού έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε μικρές και μεγάλες παραλίες, ανάμεσα σε πολυσύχναστες και ήσυχες και ανάμεσα σε παραλίες με εύκολη πρόσβαση και σε άλλες που είναι προσπελάσιμες μόνο με τα πόδια ή με σκάφος. Μια από τις ομορφότερες παραλίες της Ίου είναι η παραλία του Μυλοπότα.
Είναι μια πανέμορφη παραλία με χρυσαφένια άμμο, καταγάλανη θάλασσα, που θεωρείται από τις ομορφότερες του Αιγαίου και έχει κατ επανάληψη τιμηθεί με το σύμβολο της Γαλάζιας Σημαίας. Στο τέλος της παραλίας του Μυλοπότα αρχίζει ασφαλτοστρωμένος  δρόμος (23χιλ.) για το Μαγγανάρι. Πρόκειται για μια καταπληκτική αλληλουχία πέντε κολπίσκων - παραλιών, με χρυσή άμμο και πάνω απ’ όλα κρυστάλλινα νερά. Ακολουθώντας από τους Μύλους τον δρόμο του Επάνω Κάμπου, κατευθυνόμαστε στην Αγία Θεοδότη. Η αμμουδερή παραλία και ο προφυλαγμένος κόλπος της καθώς και η ανατολή του ήλιου με θέα το νησάκι της Ηρακλειάς, συνθέτουν μια εικόνα άξια της προσοχής του επισκέπτη.

Στην κορυφή του ασφάλτινου δρόμου για τη Αγία Θεοδότη και στα δεξιά μας μετά το εκκλησάκι του 'Αη Δημήτρη, υπάρχει στροφή με πινακίδα και ασφαλτοστρωμένος δρόμος για τον κόλπο της Ψάθης, με τις δύο πολύ όμορφες παραλίες. Τα καταγάλανα νερά η ησυχία και τα κύματα, όταν ο καιρός έχει δυνατό αέρα, κάνουν την Ψάθη δημοφιλή για σέρφινγκ, αλλά και ξεκούραση. Η άγρια ομορφιά της υπόσχεται ανανέωση. Στα ανατολικά του νησιού, συναντούμε την παραλία του Καλάμου. Πολύ ήσυχη συνήθως και με πεντακάθαρα νερά, ιδανική για υποβρύχια αναζήτηση. Δυτικά του Καλάμου, υπάρχουν οι απομονωμένες παραλίες του Παπά και των Πλακών. Πολλές άλλες παραλίες όπως το Καμπάκι, ο Πλακώτος, το Πεταλίδι, το Νεράκι, τα Διαμούδια, το Σαπουνόχωμα, ο Βαλμάς, οι Κολιτσάνοι, το Κλήμα, το Πικρίνερο, η Τζαμαρία, προσφέρουν πολλές δυνατότητες για εκδρομές και μοναδικές εμπειρίες.

Ταξιδέψτε με Express Holidays

Πηγή: www.cyclades-tour.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover