Express Holidays

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Ρόδος-Κοιλάδα των Πεταλούδων

Μια διαδρομή με το αυτοκίνητο, που συνδυάζει και περπάτημα στην Κοιλάδα των Πεταλούδων που βρίσκεται κοντά στο χωριό Καλαμώνας στον Δήμο Πεταλούδων και απέχει 25 χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου. Η μικρή κοιλάδα η οποία εκτείνεται κατά μήκος του χειμάρρου "Πελεκάνος" και είναι γεμάτη ρυάκια, πεύκα, πλατάνια, συκιές, πολύχρωμα λουλούδια και χιλιάδες πεταλούδες. Οι κλίσεις του εδάφους κατά μήκος της ρεματιάς στην έκταση της κοιλάδας είναι μεγάλες και σε πολλά σημεία δημιουργούνται μικροί καταρράκτες. Κάθε χρόνο, από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, εκατοντάδες χιλιάδες πεταλούδων εμφανίζονται σε αυτόν τον σημαντικό βιότοπο. 
Το πιο εντυπωσιακό θέαμα είναι οι χιλιάδες πεταλούδες που ξεκουράζονται ή κοιμούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας πάνω στους κορμούς ή πετούν όλες μαζί δημιουργώντας όμορφους χρωματισμούς. Μετά το ζευγάρωμα οι νυχτοπεταλούδες φεύγουν σταδιακά και στα τέλη του Σεπτέμβρη εξαφανίζονται από την κοιλάδα.

Στην κοιλάδα, έχουν κατασκευασθεί γεφυράκια, τεχνητές λιμνούλες και δρόμοι που διευκολύνουν την περιήγησή των επισκεπτών σε αυτό το μοναδικό μέρος. Στον χώρο υπάρχουν επίσης εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης του κοινού, όπως αναψυκτήρια, εστιατόρια, ενημερωτικά περίπτερα και μουσείο. Επίσης κοντά στην κορυφή της κοιλάδας, υπάρχει ένα ιστορικό μοναστήρι αφιερωμένο στην Παναγιά την Καλόπετρα το οποίο έκτισε ο Αλέξανδρος Υψηλάντης το 1874.
Ανακαλύψτε νέους προορισμούς: www.expressholidays.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover