Express Holidays

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Ανατολικό Πήλιο...Ατενίζοντας το Αιγαίο

Πήλιο, ένας προορισμός για κάθε εποχή του χρόνου. Με το καλοκαίρι όμως να έχει ήδη μπει, οι παραλίες του Ανατολικού Πηλίου γίνονται ακόμη πιο θελκτικές. Καθαρά, κρυστάλλινα νερά, όμορφα λιμανάκια – και το βουνό των Κενταύρων να στέκεται ψηλά, ολοκληρώνοντας την μαγική αίσθηση.
Προτάσεις για φαγητό:
• Στο Χορευτό πολύ καλό φαγητό, μαγειρευτά και ψητά, θα φάτε στον Πέτρο τον Σώγαμπρο (από το όνομά και μόνο η περιέργεια και η φαντασία εξάπτονται), ενώ πολύ καλά ψητά προσφέρει και η ψησταριά με το (επίσης ελκυστικότατο) όνομα Εξάρτηση. Τα δε Δελφίνια σερβίρουν πολύ καλούς μεζέδες για τσίπουρο, μια και εκτός από ταβέρνα είναι και τσιπουράδικο.
• Στην Ανάληψη η μία και μοναδική ταβέρνα λέγεται Πλυμάρι και δεν θα σας απογοητεύσει ό,τι κι αν δοκιμάσετε.

• Στον Αγιο Γιάννη για ψάρι και κρέας θυμηθείτε τον Γαλέο, κοντά στο λιμανάκι, ενώ για ψάρι και μόνο προτιμήστε τον Ποσειδώνα. Οι ιδιοκτήτες είναι ψαράδες, οπότε ξέρουν από καλό και φρέσκο ψάρι. Πολύ καλά λόγια ακούσαμε, επίσης, για την ταβέρνα Χρήστος.
• Στην παραλία Παπά Νερό μπορείτε να καθήσετε για φαγητό (πού αλλού;) στην Ωραία Αμμουδιά.
• Στην Τσαγκαράδα, κάντε μια στάση στον Παράδεισο, πάνω στο δρόμο, και καθήστε για φαγητό ή συνοδεύστε απλώς τον καφέ σας με πηλιορείτικη τυρόπιτα: τηγανητή και πεντανόστιμη!


Επιλέξτε εσείς τον προορισμό και εμείς θα σχεδιάσουμε τις διακοπές των ονείρων σας: www.expressholidays.gr

Πηγή: www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pin It button on image hover